Museiföreningen har bedrivit förlagsverksamhet i mindre skala. Strömstadsbygden, föreningens årsskrift, som innehåller texter i ämnen som berör Strömstads kommuns historia, har utgivits i elva nummer sedan 1984. Det senaste, utgivet 2001 inför en utställning på museet av Inge Schiölers barn- och ungdomsbilder, ägnas helt den strömstadsbördige konstnären.

Våren 2003 ger vi ut GRANIT - Stenhoggernes historie i grenselandet. Författare är Rolf Danielsson, tidigare bitr. museichef på Bohusläns museum, och Svein Norheim, Halden historiske Samlinger. 

Läs mer...

Åren 1923-1960 skrev Inge Schiöler mer än 400 brev hem till familjen, dvs modern Anna fick merparten av breven men efter moderns död gick också många brev till systrarna Brita och Edel.

Läs mer...


Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.