Arkivet och referensbiblioteket är museets kunskapsbank. Arkivet består av material som skänkts av myndigheter, enskilda personer, företag och föreningar. Här finner du lokalhistorien bevarad. Bland annat kan du finna Oscar II brev till Emilie Flygare-Carlén, som du ser här intill.

Arkivet omfattar till övervägande del föreningsarkiv och handlingar från nedlagda företag, och i mindre grad privatarkiv. Arkivet är ännu inte digitaliserat.

Tidningar (ortspress) och domböcker, husförhörs- och mantalslängder är tillgängliga på mikrofilm och mikrofiche i vårt forskarrum. Forskare är efter tidsbeställning välkomna att ta del av övrigt arkivmaterial.

 

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.