Välkommen till Strömstads Museum.

Våra öppettider är:

Tisdag-Fredag: 11.00-16.00

Lunchstängt: 13.00-14.00

Tel: 0526-10275

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

 

 

Välkommen till Strömstads Museum och vår traditionsenliga Syco-lördag den 3/9 KL. 11-14. Ta med dina Sycoföremål och få dem värderade av experter eller varför inte ta ett titt på vår fina Sycouställning. Varmt välkomna.

Läs mer...

Välkommen på berättarafton på Strömstads Museum. Uno Karlsson berättar om människor han fångat med sin kamera.

Läs mer...

Välkommen på stickcafé med Strömstad Slöjd & Hantverk. Alla är välkomna att umgås, handarbeta eller ta en fika till självkostnadspris. Datum: 21/2, 7/3, 21/3. Kl.18.00 på Strömstads Museum. https://www.stromstadsmuseum.com

Läs mer...

Boka in intressanta föreläsningar med vår historiker Ulf Hansson. Vi skräddarsyr historiska upplevelser på olika teman för företag och privatpersoner.

Läs mer...

Hjälp oss att bevara din historia. Bli stödmedlem i Strömstads Hembygds- och Museiförening. Medlemsavgift för 2021: Enskild medlem 150 krMakar och sambor EN avgift: 225 krFöretag 300 kr

Läs mer...

Strömstads museum har flera permanenta utställningar. Du kan se en utställning med bruks- och fiskeföremål och vidare kan du ta del av museets stora samling med keramiska föremål från Syco Keramik. Strömstads museum innehar bruksföremål av olika slag. Många föremål har kusten och fisket som anknytning. Våra permanenta utställningar är:

Läs mer...

Strömstad är Sveriges västligaste stad. Under 1700-talets början var Strömstad högkvarter för Karl XII. Fiskenäringen, konservindustri och turistnäring har varit viktiga för kommunen, precis som gränshandeln.

Läs mer...

Strömstads stadshus. Stadshuset stod klart 1917. Byggnaden är uppförd i pampig jugendstil och fylld med magisk talsymbolik från grosshandlare Adolf Fritiof Cavalli-Holmgren som donerat pengar till byggnaden.

Läs mer...


Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.