Välkommen på en guidad busstur kring det historiska Strömstad. Strax utanför stadskärnan tar vi oss till natursköna Massleberg med sina hällristningar, gånggrift och gravfält. Färden tar oss vidare till vackra Blomsholm. Där vi besöker den ca 1500 år gamla skeppssätningen, domarringen och platsens spännande bebyggelse med anor från 1600-talet och Karl Xll´s 1700-tal. 
 

Planerade datum: 30/7

Tid & plats: Avresa kl.10.00 från bussfickan vid Skagerack. Hemkomst: ca 12.30-13.00  

Pris: (vuxen) 250 kr (0-12 år) 100 kr

Betalning sker på plats vid bussen. Vi tar Swish och kontanter 

 

Bokning: Anmälan sker via mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

eller 0526-102 75. Vid bokning - uppge: Namn, mail och telnummer, samt önskat antal platser. 

Vi återkommer med en bokningsbekräftelse.

• Vi coronasäkrar med färre antal platser på bussen

• Platserna på bussen är begränsade till 20 st (vanligtvis 47 st) • Först till kvarn gäller för bokning

• Sista dag för anmälan: Dagen innan avresedatum kl. 12.00 

 

Övrig info: Toaletter finns tillgängliga vid Blomsholm

Arrangör: Strömstads Museum | Södra Hamngatan 26

 

Varmt välkommen att boka in dig på en historisk och minnesvärd upplevelse tillsammans med våra lokala guider. MVH Strömstads Museum
 
Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.