Tjärnö hembygdsförening bildades 1992 för att dokumentera bygden, dess människor och kultur. Föreningen äger två hus som har rustats upp.

I byggnaderna finns en skolsal från förra sekelskiftet och ett gammalt kök från början av 1900-talet, dessutom en samling av fiskaren Nils Leonard Nilsens dag- och visböcker.

Tjärnö hembygdsförening arrangerar föreläsningar, Hembygdens dag samt ger ut skrifter. Under juli månad pågår försäljning av loppissaker och hemslöjd.

Ordförande är Karl-Axel Åkesson. Telefon 0526-25030.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.