Skee Sockens hembygdsförening är en aktiv förening. Den mest kända aktiviteten är kanske berättarkvällarna i Statarlängan på Blomsholm om sommaren, men föreningen är mycket mer än så.

Skee Sockens hembygdsförening bildades 1985. Vid föreningens första möte 1986 var Torsten Torstensson ordförande. Föreningen har som mål att inventera spåren av historien och folklivet i vår bygd.

Det en aktiv förening med ett brett spektrum av aktiviteter. Bland de mest kända aktiviteterna är berättarkvällarna i Statarlängan på Blomsholm. Varje tisdagskväll om sommaren har man möjlighet att ta del av berättelserna från det området. På Blomsholm finns även en stående utställning av en gammal statarlägenhet. Här kan man se hur livet var förr i tiden. Blomsholms skeppssättning och domarring är även de värda att ta sig en närmare titt på. I statarlängan finns även våffelservering sommartid.

Andra aktiviteter är:

* Torp- och bygdevandringar under vår och höst.
* Gökotta i maj.
* Grötfest i november, med underhållning.

Sockenmagasinet i Skee tillhör föreningen. Det stod från början vid Eigst Gästgiveri i Vätte kommun men flyttades till Skee.

Föreningens möteslokal är Trappe, en byggnad som ligger intill sockenmagasinet.

Samlingar:

Föreningen har samlingar av olika föremål, mestadels från jordbruket och föremål som användes i hemmen förr i tiden, exempelvis gamla böcker och bruksföremål.

 

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.