Vi värnar om vårt kulturarv genom att samla in fakta, bilder, berättelser och föremål.

I Fiskemuseéts Märtas sjöbod i hamnen på långesand finns bland annat fiskedon och fotografier utställda. Varje sommar firas hembygdens dag med olika arrangemang och under vinterhalvåret erbjuds olika föredrag i magasinet Kosterhavets Entré, de så kallade söndagscafeérna.

Föreningen har tagit fram en karta med ortsnamn, en historisk plansch, en broschyr med olika vandringsmål samt ett antal vykort. Försäljningen sker i affären på långesand, på museét och under vinterns söndagscafeér.

Vill du ha mera information om våra olika aktiviteter, öppettider för museét eller bli medlem? Kontakta Barbro Ottosson, telefon 070-2560776, eller Sven Eriksson, telefon 070-5873865.

Samtliga foton från Rossö: Eva Marie Barton-Olsson.

Program 2018

Rossö hembygdsförening hälsar alla välkomna sommaren 2018!

Hembygdens dag firar vi söndagen d. 22:e juni kl 13 i Rossö Entré med att berätta om öns handelsbodar. Kom gärna med foton som vi kan skanna på plats! Fiskemuséet öppnar söndagen d. 1:e juli i samband med Hamnfesten kl. 12-16.

Därefter har vi öppet 11 – 15 onsdagar och lördagar t.o.m. d. 15:e augusti.

Måndagen d. 30:e juli kl 15 föreläser Nils Modig om båtmanstorp i Bohuslän. Ett fanns här på Rossö. Vi samlas i Rossö skolas matsal. Kaffeservering och lotteri på Nils Modigs bok om båtsmanstorpen och även möjlighet till köp av denna. Kort promenad till resterna av båtmanstorpet i Rönningarna vid Berget.

Håll utkik i affären och på anslagstavlan på Långesand för ev. fler föredrag i juli. Se även www.stromstadsmuseum.com/foreningar.

Årsavgiften för medlemskap i vår förening 100 kr/person, vilken kan betalas via plusgiro 36 69 45 – 4 eller via

IBAN: SE 34 9500 0099 6034 0366 9454 BIC: NDEASESS

Välkomna!/Styrelsen


 

  • 2014 02 13_0856
  • 2014 04 19_4770
  • orginal 2
  • orginal
  • original 3
Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.