Barnen skall väl också ha kul.Det betyder mycket för oss på Strömstads Museum. Nytt för i år är att vi erbjuder spännande aktiviteter för barn i museets lokaler . Upplev vår kluriga skattjakt med en liten belöning eller varför inte klä ut dig i 1700-tals kläder. Ni kan också prova på att jobba som arkeolog för en stund. Men det gäller att ha tålamod och jobba försiktigt. Det gäller att hitta myntet och få en överraskning. Låt mamma och pappa vandra runt bland utställningarna och ta en paus vid den gamla skolbänken och teckna en stund.
Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.