Det här är kläder funna i ett ödetorp ett par mil öster om Strömstad. En svampplockare råkade hösten 1985 passera det då mycket förfallna torpet till vilket ingen väg ledde fram. Där fanns dock brev som tydde på Amerikakontakter.

De lappade plaggen omhändertogs och skänktes till museet.

För oss minner kläderna om ett annat Sverige som funnits in i vår egen tid med en fattigdom och återanvändning som är i det närmaste obegriplig.

I Textilens samlingar finns förutom sömnadsarbeten både arbetsplagg och finkläder från tiden 1860 - 1950.