Åren 1923-1960 skrev Inge Schiöler mer än 400 brev hem till familjen, dvs modern Anna fick merparten av breven men efter moderns död gick också många brev till systrarna Brita och Edel.

Det är utdrag ur dessa brevStrömstadsbygden presenterar tillsammans med en presentation av Inge Schiöler som Wilhelm Hansson, journalist på Bohusläningen, gjorde 1970, ett år före konstnärens död.

Inge Schiöler är när han skriver visserligen mycket förtegen om sina känslor och om sitt måleri men breven ger ändå en tydlig bild av hans utvecklingsgång och tecknar porträttet av en överkänslig och asketisk men samtidigt också stolt och viljestark person som trots isolering och pressade levnadsförhållanden förmådde återerövra positionen som en av den svenska 1900-talskonstens förgrundsfigurer.

80 sid. Pris 80:-
Medl.pris: 60: