Skee Sockens hembygdsförening är en aktiv förening. Den mest kända aktiviteten är kanske berättarkvällarna i Statarlängan på Blomsholm om sommaren, men föreningen är mycket mer än så.

Skee Sockens hembygdsförening bildades 1985. Vid föreningens första möte 1986 var Torsten Torstensson ordförande. Föreningen har som mål att inventera spåren av historien och folklivet i vår bygd.

Det en aktiv förening med ett brett spektrum av aktiviteter. Bland de mest kända aktiviteterna är berättarkvällarna i Statarlängan på Blomsholm. Varje tisdagskväll om sommaren har man möjlighet att ta del av berättelserna från det området. På Blomsholm finns även en stående utställning av en gammal statarlägenhet. Här kan man se hur livet var förr i tiden. Blomsholms skeppssättning och domarring är även de värda att ta sig en närmare titt på. I statarlängan finns även våffelservering sommartid.

Andra aktiviteter är:

* Torp- och bygdevandringar under vår och höst.
* Gökotta i maj.
* Grötfest i november, med underhållning.

Sockenmagasinet i Skee tillhör föreningen. Det stod från början vid Eigst Gästgiveri i Vätte kommun men flyttades till Skee.

Föreningens möteslokal är Trappe, en byggnad som ligger intill sockenmagasinet.

Samlingar:

Föreningen har samlingar av olika föremål, mestadels från jordbruket och föremål som användes i hemmen förr i tiden, exempelvis gamla böcker och bruksföremål.