Vi värnar om vårt kulturarv genom att samla in fakta, bilder, berättelser och föremål.

I Fiskemuseéts Märtas sjöbod i hamnen på långesand finns bland annat fiskedon och fotografier utställda. Varje sommar firas hembygdens dag med olika arrangemang och under vinterhalvåret erbjuds olika föredrag i magasinet Kosterhavets Entré, de så kallade söndagscafeérna.

Föreningen har tagit fram en karta med ortsnamn, en historisk plansch, en broschyr med olika vandringsmål samt ett antal vykort. Försäljningen sker i affären på långesand, på museét och under vinterns söndagscafeér.

Vill du ha mera information om våra olika aktiviteter, öppettider för museét eller bli medlem? Kontakta Barbro Ottosson, telefon 070-2560776, eller Sven Eriksson, telefon 070-5873865.

Samtliga foton från Rossö: Eva Marie Barton-Olsson.

Program 2016

17 april söndag kl. 13.00 Entré Rossö. Erlend Loe

lyssnar vi på den norske författaren Erlend Loe (med rossöanknytning) då han läser ur sina underhållande och kultförklarande böcker samt beskriver arbetet med manuset till aktuella filmen "Tordenskjold och Kold". Filmen skildrar den norske sjöhjälten Tordenskjolds sista ödesdigra tid. Han dog i duell. Bara tre år innan, vid 26 års ålder, hade han vunnit mot Karl XII i slaget vid Dynekilen 1716. Det stod även ett litet slag vid Rundö.
Lotteri på en av Erlend Loes böcker.

Kl. 14 börjar vårt årsmöte. Motioner skall vara oss tillhanda tre veckor före årsmötet. Adress: Rossö hbf c/o Barbro Ottosson, Vikarnevägen 10, 452 95 Strömstad. Eller per epost: rossöDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Kallelse endast på detta sätt. För tel.kontakt ring 070-25 60 776.

26 juni, söndag Hembygdens Dag

Vi planerar för en båtutflykt till Ursholmen på Hembygdens dag och återkommer med detaljer i juni.
Öppettider för vårt fiskemuseum Märtas sjöbod kommer också i juni.

Andra aktiviteter under vinterhalvåret publiceras på www.rossonu.nu eller på www.stromstadsmuseum.com/foreningar och på anslagstavlan på Långesand.

Årsavgiften för medlemskap i Rossö hbf är 100 kr/pers, vilken kan betalas kontant på årsmötet, via plusgiro 36 69 45-4 eller via IBAN SE70 8000 0836 8394 4207 9753 (Swedbank).

Välkomna!/Styrelsen

• 2014 02 13_0856