Vi värnar om vårt kulturarv genom att samla in fakta, bilder, berättelser och föremål.

I Fiskemuseéts Märtas sjöbod i hamnen på långesand finns bland annat fiskedon och fotografier utställda. Varje sommar firas hembygdens dag med olika arrangemang och under vinterhalvåret erbjuds olika föredrag i magasinet Kosterhavets Entré, de så kallade söndagscafeérna.

Föreningen har tagit fram en karta med ortsnamn, en historisk plansch, en broschyr med olika vandringsmål samt ett antal vykort. Försäljningen sker i affären på långesand, på museét och under vinterns söndagscafeér.

Vill du ha mera information om våra olika aktiviteter, öppettider för museét eller bli medlem? Kontakta Barbro Ottosson, telefon 070-2560776, eller Sven Eriksson, telefon 070-5873865.

Samtliga foton från Rossö: Eva Marie Barton-Olsson.

Program 2018

Rossö hembygdsförening hälsar alla välkomna sommaren 2018!

Hembygdens dag firar vi söndagen d. 22:e juni kl 13 i Rossö Entré med att berätta om öns handelsbodar. Kom gärna med foton som vi kan skanna på plats! Fiskemuséet öppnar söndagen d. 1:e juli i samband med Hamnfesten kl. 12-16.

Därefter har vi öppet 11 – 15 onsdagar och lördagar t.o.m. d. 15:e augusti.

Måndagen d. 30:e juli kl 15 föreläser Nils Modig om båtmanstorp i Bohuslän. Ett fanns här på Rossö. Vi samlas i Rossö skolas matsal. Kaffeservering och lotteri på Nils Modigs bok om båtsmanstorpen och även möjlighet till köp av denna. Kort promenad till resterna av båtmanstorpet i Rönningarna vid Berget.

Håll utkik i affären och på anslagstavlan på Långesand för ev. fler föredrag i juli. Se även www.stromstadsmuseum.com/foreningar.

Årsavgiften för medlemskap i vår förening 100 kr/person, vilken kan betalas via plusgiro 36 69 45 – 4 eller via

IBAN: SE 34 9500 0099 6034 0366 9454 BIC: NDEASESS

Välkomna!/Styrelsen