Hogdals hembygdsförening bildades 1956. I skolmuseet kan du se hur det såg ut i skolan förr i tiden. Skolbänkar, kateder, böcker och verktyg finns att titta närmare på.

Hogdals hembygdsförening fick 1990 köpa den gamla skolan från Vette kommun, som nu mer är Strömstads kommun. Skolan byggdes 1875 och här kan du se hur det såg ut förr i skolorna. Hembygdsföreningen håller skolan öppen på somrarna, lördagar i juli månad. Du kan även höra av dig till hembygdsföreningen om du skulle vilja komma på besök under någon annan tid på året. Skolklasser och andra sällskap hälsas välkomna året om vid förfrågan.

Förutom skolmuseet finns även i hembygdsföreningens ägo mycket annat som samlats in genom åren. Saker och bruksföremål från området runtomkring Hogdal finns i samlingarna Bland annat kan du titta närmare på böcker, möbler, verktyg, allmoge och bruksföremål från bygden.

Intill skolbyggnaden finns ett annex med samlade saker från stenhuggeri och en särskild utställning med föremål från skogsarbete. Ett äldre kök med inventarier och en lokal med bruksföremål från lantbruket finns också. En vagnbod med en jigg och allehanda jordbruksredskap finner du också här.

Annars är båt- och fiskeredskap något som finns i samlingarna. Du hittar här en äkta Bohuseka.

Hembygdsföreningen jobbar nu med en bok om Hogdal med gamla bilder och information om området.

Hogdals Hembygdsförening
Kontaktpersoner: