Lördag den 8 augusti kl 11-14 är det dags igen för vår årliga Sycodag. Dessutom firar vi att det är 50 år sedan Anita Nylunds verk, Lerans Väg, skapades. 

 

Vi har Öppet Hus på Strömstads museum. Carl-Axel Johansson, Agne Rabbentorp, Jan-Owe Carlsson samt Jan Sörqvist, visar spännande Sycoföremål och berättar dess historia. 

Viss försäljning. Ta gärna med egna föremål för bedömning.

Vi firar Anita hela dagen med kaffe och en jättestor tårta. 

Hjärtligt välkomna!

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.